Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi, 2 Temmuz 2024 Salı günü, Haliç’te Tersane İstanbul’da yapıldı.

Zirve’nin açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, UAB Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Başaran Bayrak, İMEAK DTO Yönetim Kurulu, Şube Başkanları, Meclis Üyeleri ve denizcilik sektörü temsilcileri katıldı.

Oral Erdoğan:"Hedefimiz 1 Temmuz'ları daha coşkulu kutlamak" Oral Erdoğan:"Hedefimiz 1 Temmuz'ları daha coşkulu kutlamak"

3. Türkiye Denizcilik Zirvesi Gerçekleşti-2

Konuşmaların ardından denizcilik sektörünün “En”leri ödüllendirildi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Ünal Baylan ve Tamer Kıran ödül kazananlara plaketlerini sundu.

Zirve’nin, “Kolay Bayrak Hegemonyasında Türk Uluslararası Gemi Siciline Genel Bakış” başlıklı ilk oturumda Tamer Kıran, “Lojistik Performansı Yönünden Denizcilik ve Kör Noktalar İçin Birlikte Çalışma” başlıklı son oturumda ise Başaran Bayrak ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Recep Düzgit konuşmacı olarak yer aldı.

Zirvede, Odamız tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Denizci Millet Denizci Ülke Proje Yarışması’nda dereceye giren ilk üç yarışmacıya ödülleri de takdim edildi.

Zirve, UAB Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Editör: Nermin İstikbal