Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konan ve yeni bir çok kuralı da içeren Kılavuzluk Hizmetleri Emniyetine İlişkin Yönerge’nin ardından kurumlar birbiri ardına tatbikatlara başladı. Anadolu Kılavuzluk da (ANKAŞ) Eylül 2024’ün başında başladığı tatbikatlarına devam ediyor.
ANKAŞ’tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı :
Yeni kavramlarla tanıştık
Yönerge ile kılavuzluk eko sistemine bazı kavramlar girdi. Bunlar; kılavuz botlarının tasarımı, donanımı ve malzemeleri, denizden adam kurtarmak için gerekli ekipman, bot personeline fazladan bir gemici veya yağcı ilave edilmesi, bot kamerası, emniyet kemerli bot koltukları, üçgen şeklinde çelik merdiven (opsiyonel), can yeleği, AIS MOB, yaka kamerası, kask, kılavuz kaptan emniyetli transfer prosedürü, acil durum yönetim planı, eğitimler, talimlerdir”
Eğitim ve talimler devam ediyor
“Ülkemizdeki tüm kılavuzluk teşkilatları bu yönergeye ilişkin olarak gerekli çalışmalara tamamlamışlar ve uygulamaya geçtiler. Anadolu Kılavuzluk A.Ş. de gerek Kocaeli Körfezi’nde gerekse İskenderun Körfezi’nde hem yönergeye tam uyum sağlamış hem de söz konusu eğitim ve talimleri aksatmadan devam ettiriyor.
Yönergenin kılavuzluk teşkilatlarına sağlayacağı faydalar ortadadır. Yönerge ile 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma hakkında kanunun ruhu da yakalanacak, kılavuzluk hizmetlerinde bundan böyle can, mal ve deniz çevresinin emniyet çıtası daha üst seviyelere çıkacaktır”
Yorumlar 1
Kalan Karakter:
olması gereken sistem ANKAŞ pilot motorlarında olan hidrolik lift sistemidir. Diğer mevcut sistemler ile pilot kurarmak veya denize düşen şahıslara müdahale imkansıza yakın zorluktadır. Jason cradle sistemi ile pilot motoruna alınan şahıs boyun kırığı varsa hemen ölür.Kaburga kırığı var ise ciğerlerine kırık kemik saplanır ve ölür. Zira bu paletli sistem güverteye çekilirken insanı ağırlığı ile sıkıştırıyor,Boyun desteği yok,boyun arkaya doğru kıvrılıyor. Bu sistem denize düşüp, yaralanmamış insanlara belki ,ama belki şerhi ile faydalı olabilir. Kaç pilot denize düşüp,yaralanmadan kendinden geçmeden suda bulunmuş?? Pilot motorunun üstüne düşüp veya gemi-motor arasına düşen yaralanmadan suda kalmış ki?? Bu sistemi yapanlar ve kuranlar acaba bunu hiç kullandı mı Türkiyede?? Bir kez eğitime katılın ve duruma şahit olun lütfen. Yasak savma kabilinden bu ekipmanı kurmayınız teknelere. İlgililere duyurulur.
Kalan Karakter: 1000