İddiaya göre pazar günü, Bangladeş açıklarında yasadışı bir gemiden gemiye transfer sırasında iki LPG taşıyıcısında büyük bir yangın çıktı.

Ukrayna Mahkemesi Kırım'a Giren Türk Kargo Gemisine El Koydu Ukrayna Mahkemesi Kırım'a Giren Türk Kargo Gemisine El Koydu

Alevlerden kaçmak için her iki gemiden de denize atlayan 31 mürettebat üyesi kurtarıldı. Herhangi bir kayıp veya yaralanma bildirilmedi.

New Age Bangladesh'e göre, yanan Kaptan Nikolas yangından nispeten yara almadan kurtuldu, ancak Sophia önemli hasar aldı. 

Bangladeş LPG Operatörleri Derneği (LOAB), Kaptan Nikolas'taki kargonun menşeinin yanlış beyan edildiğini ve aslında yaptırım uygulanan bir tedarikçi olan İran'dan geldiğini iddia ediyor. Pole Star'ın sağladığı verilere göre, Kaptan Nikolas'ın AIS kaydı, Basra Körfezi'nden ayrılmasından hemen önce Eylül ortasında bir haftalık boşluk gösteriyor. 

Captain Nikolas ve B-LPG Sophia'daki  olaylar, Bangladeş açıklarında iki hafta içinde meydana gelen üçüncü ve dördüncü büyük gemi yangınlarıydı. 4 Ekim'de tanker Banglar Shourabh'da çıkan yangın bir mürettebat üyesinin,  30 Eylül'de  tanker Banglar Jyoti'de çıkan yangınüç kişinin ölümüne yol açmıştı.

Editör: Nermin İstikbal