Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde, Yükseköğretim Kurulunun 16.05.2024 tarihli kararı ile “Denizcilik Meslek Yüksekokulu” kuruldu.

Çanakkale’nin kıyı sahil şeridi uzunluğu, coğrafik, ekonomik, sosyal ve stratejik konumu dikkate alındığında, Ülkemize ve bölgemize ivme katması beklenen Meslek Yüksekokulu, alanı ile ilgili pozitif bilimler ile eğitim ve öğretim verecek. 

“Denizcilik Meslek Yüksekokulu” 1

İTÜ MTAL’nin Genç ARIları BTM’de İTÜ MTAL’nin Genç ARIları BTM’de

Gemi İnşaatı, Sualtı Kaynak Teknolojisi, Mekatronik, Sualtı Teknolojisi, Deniz Liman İşletme, Deniz Ulaştırma ve İşletme programları kapsamında eğitim ve öğretim verecek olan Denizcilik Meslek Yüksekokulu çağdaş, yenilikçi ve zamana uygun programları ile öğrencilerin geleceğine yön vermeyi hedeflemektedir. 

Dr .Halit Kuşku

"Ülkemizin en nitelikli öğrencilerini yetiştirmek üzere çalışıyoruz."

Yakın zamanda; Yapay zeka, Mavi Vatan ve Denizcilik kavramlarını zamanın gelişime uygun modelleyerek, Güçlü ve İstikrarlı Türkiye’nin gelişimine destek vermesi planlanan Denizcilik Meslek Yüksek Okulunun Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku yaptığı açıklama:  “Türkiye’de Denizcilik kavramı gelişecek ise, konumu ve durumdan ötürü, bu kavramın gelişmesi için uygun şehirlerden biri Çanakkale’dir. Bu alanda ülkemizin en nitelikli öğrencilerini yetiştirmek üzere çalışıyoruz. Ülkemiz denizciliğinin stratejik hedeflerini daha yükseğe çıkartmayı, ülke ekonomisine, ülkenin sosyal ve kültürel yaşamına olumlu destek vermeyi amaçlıyoruz. Denizcilik ülkemizin temel ülkülerindendir.” dedi.

"Geleceğimize bilimsel ve başarı odaklı bir kapı açıyoruz"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; “Küresel ekonomi, ticaret, sanayi, muharebe, teknoloji ve gelişimin son yıllarda denizlere doğru eğilim kazanması ile birlikte, su üstü ve su altında faaliyet gösteren sektörler hızla büyümeye yönlenmiş ve bu alanda yeni meslek grupları ortaya çıkmaya başlamıştır.  

Yüksek Öğretim Kurumu, güncel küresel gelişme ve buna bağlı eğitim alanlarının güçlendirilmesi hususunda hızlı ve başarılı hamlelerde bulunmaktadır. Ülkemiz, üniversitelerimiz ve öğrencilerimizin geleceklerine yönelik en uygun, en sürdürülebilir kararları alarak, geleceğimize bilimsel ve başarı odaklı bir kapı açmaktadır. 
Ayrıca Yüksek Öğretim Kurumumuz; Üniversitelerimizin stratejik konum, kültür, coğrafya ve durumlarına göre ilgili meslek yüksekokullarını planlamakta ve üniversitelerimizin başarı çıtasını daha ileri taşımaktadır.
Bu kapsamda 671 km. kıyı uzunluğuna, 1 uluslararası su yolu (Çanakkale Boğazı) ve 2 denize kıyısı olan Çanakkale’nin, çalışkan ve dinamik kurumu olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Denizcilik Meslek Yüksekokulu faaliyete geçmiştir. 

"Öğrencilerimizi en donanımlı ve bilgili şekilde yetiştireceğiz."

Talep edilen, istihdam sorunu bulunmayan ve yüksek ücretli gelir garantili olan bu meslek gruplarında öğrencilerimizi en donanımlı ve bilgili şekilde yetiştireceğimize, bu alanda örnek olacağımıza, bölgemize ve ülkemize en verimli katkıları yapacağımıza inancım tamdır” dedi.

UnknownDenizcilik Meslek YüksekokuluÇomü, “Denizcilik Meslek Yüksekokulu”Çomü Bünyesinde, “Denizcilik Meslek Yüksekokulu” Kuruldu“Denizcilik Meslek Yüksekokulu” 2“Denizcilik Meslek Yüksekokulu”Sualtı Teknolojisi,Aid Pier Gaza May 2024 U S Army.b35B6E

Editör: Nermin İstikbal