Gebze'de çevre katliamı
Tuzla tersanesinde yat imalat alanında faaliyet gösteren bir firmanın, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ormanlık alana kaçak atık döktüğü tespit edildi.
Gebze Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Servisi ekipleri, Denizli köyünde ormanlık alana tersane atığı döküldüğünü belirledi.
Ekipler, daha önce de Tavşanlı köyünde benzer bir olayla karşılaştı ve yaptığı takip sonucu atıkların İstanbul'da faaliyet gösteren bir firmaya ait olabileceğini belirledi. Tavşanlı köyüne dökülen atıkların benzerinin Denizli köyünde de görülmesi üzerine soruşturma başlatıldı.
Atıkların Tuzla Tersanesinde yat imalat alanında faaliyet gösteren bir firmaya ait olduğunun belirlenmesi üzerine ilgili firmaya, atıkların kaldırılması yönünde resmi uyarı yazısı gönderildiği belirtilerek şu bilgiler verildi:
“Firma yetkilileri, Tavşanlı ve Denizli Köyüne dökülen atıkları kaldırarak, İzmit Atık ve Artıkları Yakma ve Değerlendirme AŞ'nin (İZAYDAŞ) Dilovası'nda işlettiği düzenli depolama tesisine nakletti. Ayrıca atığı döken firmaya Kabahatler Kanunun 41. maddesi gereği yasal işlem yapıldı.
Zabıta Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Servisi ekipleri, İstanbul'da oluşan atıkların Gebze'nin köylerine ve boş alanlara kaçak olarak dökülmesi sonucu, Gebze'nin en önemli çevre sorunları haline gelen kaçak atık dökümlerini engellemek için çalışmalarını aralıksız devam ettirmektedir.”
Firmalara uyarıların da yer aldığı açıklamada, üretim ve faaliyetleri atık oluşumuna neden olan gerçek ya da tüzel kişilerin atıklarını bu konuda lisans almış firmalara taşıtarak izinli depolama sahalarında bertaraf etmeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, ilgili firmaların bertaraf makbuzlarını kayıt altına almalarının zorunlu olduğunu, aksi taktirde yasal işlem yapılacağı bildirildi. (aa)
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: