Panama Kanalı Otoritesi (ACP), bir yılı aşkın süredir kuraklıktan kaynaklanan zorlukların ardından normal faaliyetlerine geri dönüyor.

Kanal otoritesi, daha büyük neopanamax kilitlerinden geçen gemiler için izin verilen maksimum su çekimini 30 cm artırarak 14,94 m'ye çıkardı. 

Kanal, Pazartesi günü günlük geçiş sayısını 35'e çıkardı ve önümüzdeki ay 36 geçişe ulaşmayı planlıyor. 

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yapan kargo gemisi kurtarıldı Çanakkale Boğazı'nda makine arızası yapan kargo gemisi kurtarıldı

Panama Kanalı'ndan dökme yük taşımacılığı, sürekli artan transit slot mevcudiyetinin etkisiyle Temmuz ayında 7,2 milyon dwt'ye ulaşarak geçen yılın Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı; bu, Clarksons Research'ün yakın tarihli bir raporunda önümüzdeki dönemde ihracatçılar için "cesaret verici bir haber" olarak tanımladığı bir durum. 

ACP, hayati su yolunun günde en az 36 geçişi sürdürebilmesi için önümüzdeki yıllarda su güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla, altı yıllık bir süre içinde, Indio nehri boyunca 1,6 milyar dolarlık dev bir rezervuarın inşasını tamamlamayı planlıyor.

Editör: Nermin İstikbal