ReCAAP Bilgi Paylaşım Merkezi, gelişmekte olan Asya ülkesi Bangladeş'in artan korsanlık olaylarından muzdarip olduğu konusunda uyardı. 

Van Gölü’nde kaybolan gencin arama çalışmaları dördüncü gününde sürüyor Van Gölü’nde kaybolan gencin arama çalışmaları dördüncü gününde sürüyor

Raporda, 2023'ün aynı döneminde sadece bir taneye karşılık, yılın ilk beş ayında dokuz korsanlık olayının yaşandığı belirtiliyor. 

Ayrıca raporda gemicilik şirketlerinin Bangladeş'te demirli veya demirliyken daha dikkatli olmaları ve Bangladeş sularına girerken liman kontrolü ve kolluk kuvvetleriyle VHF kanalları üzerinden iletişimi sürdürmeleri tavsiye edildi.

Hem ülkenin donanması hem de sahil güvenliği son aylarda devriye sayısını artırırken, Chittagong Liman İdaresi küçük teknelerin limanın demirleme ve dış demirleme alanlarındaki hareketlerini izlemek için görsel bir izleme bilgi yönetim sistemi kurdu. 

Suudi Arabistanlı Kızıldeniz Geçit Terminali, geçtiğimiz hafta 2.086 teu'luk Maersk Davao'yu Patenga Konteyner Terminali'ne kabul ederek, ihracatın arttığı ancak liman kapasitesinin yıllardır sıkışıklıkla karşı karşıya olduğu bir ülke olan Bangladeş'te konteyner elleçlemesinde çok memnuniyetle karşılanan bir genişlemenin yolunu açmıştı.

Editör: Nermin İstikbal