Asya ile Avrupa arasında Husilerin gitmediği alternatif rotayı izleyen gemiler, Güney Afrika etrafındaki dalgalı denizlerle  karşı karşıya kalıyor.

Güney Afrika Deniz Güvenliği Otoritesi'ne (SAMSA) göre, 6.966 teu MSC Antonia, geçen hafta giderek artan   şiddetli hava koşulları nedeniyle 46 konteynerini denize düşürdü, 305 konteyneri ise hasar gördü.

Bölgede seyreden yelkenli gemilere uyarı yayınlandı ve denizde hala yüzen kargo konteynerlerinin görülmesi durumunda  bildirmesi için kamuoyuna çağrı yapıldı. MSC Antonia ise onarım için Cape Town'a yanaştı.

MSC Antonio olayı, CMA CGM Belem'in de birkaç gün önce Ngqurha limanına yanaşmasının ardından yaşandı. CMA CGM Belem adlı geminin kötü hava koşulları nedeniyle Richards Körfezi'ne bitişik bir bölgede yaklaşık 100 konteyner kaybettiği bildirilirdi.

Danimarka, Rusya bağlantılı 27 geminin limanlarına uğramasını yasakladı Danimarka, Rusya bağlantılı 27 geminin limanlarına uğramasını yasakladı

18.000 TEU'luk CMA CGM Benjamin Franklin'in de Temmuz ayında Güney Afrika'nın doğu kıyılarında 40 konteyner kaybettiği bildirilmişti.

Editör: Nermin İstikbal