Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kumbahçe Mahallesi'nde yapılması planlanan gemi yanaşma limanı projesinin ÇED toplantısı, halkın tepkileri nedeniyle gerçekleştirilemedi. 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde şehir merkezindeki iki halk plajının içerisine yapılacak Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi'nin yapımı için bugün düzenlenen ÇED toplantısı gergin anlara sahne oldu. Kavgayı polis önledi, toplantı tutanakları yırtıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesinin yeni proje ile büyütülerek Giritli Teyze ve Kumbahçe halk plajlarının içine alınarak, Bodrum Yolcu Limanı A.Ş. tarafından yapılma istenen Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi için hazırlanan projenin ÇED toplantısı Deniz ticaret Odası konferans salonunda düzenlendi.

Çin 32.000 TEU'luk konteyner gemilerine hazırlanıyor Çin 32.000 TEU'luk konteyner gemilerine hazırlanıyor

TOPLANTI PROTESTOLARLA BAŞLADI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü memurları ÇED raporunu hazırlayan şirket temsilcilerinin sunumu ile başlayan  başında  toplantıya katılan 20 STK temsilcisi, vatandaşlar, kaptanlar, turizmciler ve halk “Kumbahçe'de marina istemiyoruz” Kumbahçe’de marina cinayettir”, Kumbahçe’de iskele istemiyoruz” “Halkın plajlarına Marina istemiyoruz” yazılı dövizler açtı, alkışlar ve yuhalamalarla toplantıyı protesto etti.

ÇED Raporunu hazırlayan şirketin çevre mühendisi sunumunu yaparken verdiği bilgilerin yanlış olduğunu belirten TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa Erdoğan “Siz nasıl mühendis nasıl meslektaşsınız, halkı kandırmaya yanlış bilgiler vermeye utanmıyor musunuz, utanın utanın, projeyi hazırladığınız bölgede iki halk plajı ve denizlerin oksijen deposu Poseidon deniz çayırları var, hem karadan hem denizden yaratacağınız doğa katliamını, halka vereceğiniz zararı buradan anlatmıyorsunuz, dosya eksik ve yanlışlarla dolu. Bu dosyayı hazırlarken utanmadınız mı. İnsanlar denize girmek için sahil işgal eylemleri yaparken aynı bölgeye siz geliyorsunuz, yeter artık yeter bıktık sizden bıktık. Bu projeyi tek bir Bodrumlu bile istemiyor ” diyerek tepki gösterdi.

Editör: Nermin İstikbal