Fas kamu düşünce kuruluşu Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Konseyi (CESE), hızla gelişen denizcilik sektörünü tamamlamak için ulusal bir gemi yapımı yol haritası hazırladığını duyurdu.

CESE, 2023 yıllık raporunda gemi yapımını Fas ekonomisi için potansiyel olarak yüksek büyüme sağlayan bir sektör olarak tanımladı.

CESE Başkanı Ahmed Reda Chami, “Gemi inşa endüstrisi, ekonomik egemenlik ve deniz ithalatına olan bağımlılığı azaltmak için gerekli olan güçlü ve rekabetçi bir ulusal ticari filonun inşasında çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

The Captain's Table'ın 2024 edisyonunun finalistleri açıklandı The Captain's Table'ın 2024 edisyonunun finalistleri açıklandı

Fas, Casablanca Limanı'nda yeni bir tersane ile gemi inşa bölgelerini belirledi. 

Akdeniz boyunca stratejik coğrafi konumu nedeniyle Fas, uluslararası gemi inşa firmalarını çekme potansiyeline sahip. Ayrıca,, Afrika ve Akdeniz bölgesinde en önemli nakliye merkezi olarak ortaya çıkan Tangier Akdeniz Limanı istikrarlı bir onarım çalışma akışı sağlayabilir.  

Haziran ayında, Fas'ın petrol şirketi Petrocab, Güney Kore tersanesi Dae Sun Shipbuilding'e ikinci bir ürün tankeri siparişi verdi. İlk tanker olan Challah , aynı tersane tarafından 2022'nin sonlarında başarıyla teslim edildi. Özellikle, ikinci tankerin montajı Fas'taki Casablanca Tersanesi'nde gerçekleştirilecek

Editör: Nermin İstikbal