İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), Irak'ın Khor Al Zubair limanından 1.500 ton gazyağı yüklü bir ürün tankerine el koydu.

Söz konusu tankerin Togo bayraklı Betelgeuse olduğuna dair bilgiler var. Gemi, Marshall Adaları merkezli Madrigal Marine şirketine ait.

Gemi sahibinin temsilcisi Ahmad Al Sharif, geminin limandan ayrıldıktan yaklaşık 24 saat sonra kaybolduğunu ve gemiyle herhangi bir temasın olmadığını belirtti. Gemi, İran'ın Buşehr kentinin yaklaşık 105 kilometre açığında Basra Körfezi'nde kayboldu.

Denizde boğularak ölen engelli adamın arkadaşı o anları anlattı Denizde boğularak ölen engelli adamın arkadaşı o anları anlattı

Şirketle temasa geçen mürettebat üyelerinden biri hem 1987 yapımı geminin hem de 12 kişilik mürettebatının ele geçirildiği bilgisini verdi.

Mürettebat, Devrim Muhafızları üyelerinin tankere silahlarla bindiğini ve kaptana AIS'i kapatma emrini verdiğini belirtti. 

Al Sharif'ten gelen ek bir güncellemeye göre, geminin mürettebatı hapse atılırken gaz yağı şu anda İran limanından boşaltılıyor.

Editör: Nermin İstikbal