56 metrelik süper lüks tekne Bayesian'ın İtalya açıklarında batması sonrası kayıp altı kişi için yapılan arama çalışmalarında iki kişinin cesedi bulundu. Kazada resmi ölü sayısı üçe yükselmiş oldu.

İtalya’nın Sicilya adası açıklarında pazartesi sabaha karşı fırtınada batan lüks teknenin enkazında iki ceset bulunduğu belirtildi. Reuters'a konuşan kaynaklar, kurtarma dalgıçlarının iki kişinin cesedine ulaştığını söyledi. Aranan altı kişiden hangilerinin cesedinin bulunduğu henüz bilinmiyor.

Yiğit Acar'ın annesi:"Benim oğlum gemiye hiç binmedi mi?" Yiğit Acar'ın annesi:"Benim oğlum gemiye hiç binmedi mi?"

10'u mürettebat 22 kişinin bulunduğu teknede, İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch'in, ortağı olduğu Autonomy adlı yazılım şirketini 2011'de 11 milyar dolara HP'ye satması nedeniyle yargılandığı dolandırıcılık davasında aklanması kutlanıyordu.

Ancak Bayesian isimli tekne, pazartesi günü Sicilya açıklarında şafak vaktinde sert bir fırtınada oluşan hortuma kapılarak batmıştı. 22 kişiden 15’i kurtulmuş, aşçı Recaldo Thomas'ın cesedine ulaşılmıştı. İtalyan basını, 10 kişilik mürettebatından dokuzunun kurtulduğunu yazdı. Kurtarılanlar arasında, Lynch'in eşi ve teknenin sahibi olan Angela Bacares de bulunuyordu.

Aranan kayıplar ise İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch ile 18 yaşındaki kızı Hannah, Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judy Bloomer, çok uluslu hukuk firması Clifford Chance'tan ABD'li avukat Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo'ydu.

Editör: Nermin İstikbal