İzmir Aliağa Liman Başkanlığı'nda "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 33 kişiden 23’ü tutuklandı.

İç Ege ve İç Anadolu'da zirai don uyarısı... Doğu Karadeniz'in yükseklerinde kar! İç Ege ve İç Anadolu'da zirai don uyarısı... Doğu Karadeniz'in yükseklerinde kar!

Görevi kötüye kullanma suçları tespit edildi

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aliağa Mali Suçlar Büro Amirliği'nin yürüttüğü soruşturma, Aliağa Liman Başkanlığı’ndaki bazı memurlar ile gemi acenteleri çalışanlarının, gemi işlemleri sırasında usulsüzlükleri görmezden gelmeleri karşılığında rüşvet aldığını ortaya çıkardı. Limana gelen gemilerin geliş-gidiş saatlerindeki tutarsızlıklar, personelin mesleki belgelerindeki eksiklikler ve konteynır sayılarındaki uyumsuzluklar gibi ihlaller, rüşvet karşılığında göz ardı edildi.

3.5 milyon TL’lik rüşvet iddiası

Soruşturma kapsamında toplamda 61 kişi hedef alındı, 6’sı kamu görevlisi olmak üzere 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 22 Ekim sabahı İzmir merkezli dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda tüm şüpheliler gözaltına alındı. Soruşturmada yaklaşık 3.5 milyon TL'lik rüşvetin döndüğü tespit edilirken, dijital materyallere ve MASAK verilerine de el konuldu.

23 kişi tutuklandı

Emniyetteki işlemlerin ardından Aliağa Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise serbest kaldı. Türkiye kamuoyunda geniş yankı uyandıran olayda soruşturma derinleştirilirken, emniyet ve savcılık yeni deliller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Nermin İstikbal