Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün BRICS Zirvesi kapsamında yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de gemi taşımacılığının yeniden başlaması için girişimlerin canlandırılmasını önerdiğini açıkladı.

Oruç Reis araştırma gemisi Somali'de Oruç Reis araştırma gemisi Somali'de

Türkiye'nin öncülüğünde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, defalarca uzatılmasına rağmen sonrasında sürdürülmemişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS zirvesinin ardından devlet televizyonu ile söyleşi gerçekleştirdi.

Putin, BRICS zirvesinde bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de gemi taşımacılığının yeniden başlaması için temasların canlandırılması yönünde bir öneri sunduğunu belirtti.

"Hiçbir zaman reddetmedik"

Henüz belgeleri inceleyemediğini ifade eden Putin, "Türk dostlarımızın bize ilettiği belgeleri henüz okuma fırsatım olmadı. Bakacağız; bunu hiçbir zaman reddetmedik." dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinin ardından, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, birçok kez uzatılmasına rağmen daha sonra sona ermişti.

Putin, ayrıca Rusya'nın çatışma sürecinde herhangi bir taviz vermeyeceğini ve Ukrayna ile uzlaşmak için henüz erken olduğunu vurguladı.

Editör: Nermin İstikbal