Sanmar ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 2(iki) adet Römorkör Satış Sözleşmesini Törenle İmzaladı

Sanmar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün arama-kurtarma filosuna güç katacak iki yeni ASD römorkör için imza töreni düzenledi.

Sanmar, daha önce de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosu için dört adet son teknoloji römorkör teslim etmişti. Tören, Sanmar'ın Türk denizcilik sektörünün kalbinde yer alan ve iki yeni römorkörün inşa edileceği Altınova Tersanesi'nde düzenlendi. Kanada menşeili dizayner Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar için tasarlanan RAmparts 2400SX MKII “Boğaçay” serisi römorkörler 24 metre boyunda, 75 ton çeki gücüne sahip ve IMO Tier III çevre standartlarını karşılayacak. Ayrıca Fi-Fi 1 yangın söndürme özelliğine de sahip olacaklar.

Teslim edildikten sonra, römorkörler Türkiye genelinde deniz operasyonlarının güvenliğine büyük katkı sağlayacak, acil müdahale, eskort ve yangın söndürme hizmetleri sunacak.

Törene Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı  ve Genel Müdürü Mustafa BANKAĞLU, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcıları Orhan BARDA ve Abdurrahman KÖSE, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Gökmen KINIK, İhale Şube Müdürü Yılmaz DURSUN ve İdari İşler Müdürü Hakan KARİPARDUÇ katıldı.

Sanamr& K E G M 1

Etkinliğe katılan Sanmar yöneticileri arasında Yönetim Kurulu Başkanı Ali GÜRÜN, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem SEVEN, Onursal Başkan Orhan GÜRÜN ve Kurumsal Stratejiler Direktörü İpek GÜRÜN'ün yanı sıra diğer Sanmar yöneticileri de yer aldı.

Ali Gürün: "KEGM ile çalışmak bizim için onurdur"

Ali GÜRÜN, şunları söyledi: “Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Türkiye kıyılarında hayati önem taşıyan çalışmalar yürütüyor ve biz de onlara bu çalışmalarında ihtiyaç duydukları güçlü römorkörleri sağlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz. İhtiyaçlarını karşılamak için tekrar bizimle çalışmaları bizim için bir onurdur.”

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mustafa BANKAOĞLU, yaptığı konuşmada 2021 ve 2023 yılında teslim aldığımız 4 adet römorköre ilave olarak Sanmar Tersanesi’nin 2 adet daha römorkör inşa edecek olmasında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeni römorkörlerin Türk Boğazlarının seyir emniyetine katkıda bulunacağını ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosunun önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceğini ifade etti.   

Mavi Vatan’ın yerli ve milli römorkörleri ile pilot botları için imzalar atıldı Mavi Vatan’ın yerli ve milli römorkörleri ile pilot botları için imzalar atıldı

Editör: Fulya Tekin