Singapur sağlık yetkilileri, Afrika'da ortaya çıkan daha öldürücü yeni mpox türüne karşı önlem olarak sağlık taramaları uyguladıklarını duyurdu. 

Dünya Sağlık Örgütü, mpox Clade I olarak bilinen yeni salgın hakkında uyarıda bulunurken, bunun 2020'de dünyayı kasıp kavuran COVID-19 salgını ölçeğinde olmadığını söyledi. 

KBB uzmanından yazın burun estetiği olan hastalara deniz, havuz ve sauna uyarısı KBB uzmanından yazın burun estetiği olan hastalara deniz, havuz ve sauna uyarısı

Çin geçen hafta da benzer önlemleri uygulamaya koymuş ve bunun Clade I'in ülkeye girişini engellemek için bir önlem olduğunu söylemişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasının ardından dünya çapında mpox konusunda alarm yükseldi. 

Hafta başında Arjantin'e gelen bir yük gemisi, bir mürettebatın mpox ile uyumlu semptomlar göstermesi üzerine karantinaya alındı ​​ve genel sağlık acil durumu alarmı verildi. Ancak testler bunun su çiçeği olduğunu doğruladı ve geminin AIS sinyaline göre, karantinada tutulduktan sonra bugün San Lorenzo Limanı'na gitmesine izin verildi.

Denizcilik sektörünün 2020'de COVID-19 salgını sırasında uygulanan katı protokolleri hatırlaması nedeniyle ortaya çıkan sağlık kontrolleriyle ilgili haberler endişeleri artırdı. 

Editör: Nermin İstikbal