Dünyanın en büyük nakliye fuarı olan 31. SMM, bugün Hamburg'da 90.000 metrekarelik sergi alanında kapılarını açıyor.

Asya'daki tersane siparişlerinin 2020'lerin sonlarına kadar uzaması ve milyar dolarları aşan yeni inşa sözleşmelerinin yağmasıyla, Alman fuarı bu hafta rekor kırmaya hazırlanıyor.

SMM, küresel ticaret filosunun yaşlandığı ve yenilenmeye ihtiyaç duyduğu bir zamanda toplanıyor. Xclusiv Shipbrokers'ın verileri, dökme yük gemilerinin %20'sinden fazlasının ve tankerlerin %34'ünün dwt, konteynerlerin %30'undan fazlasının teu ve gaz taşıyıcılarının yaklaşık %29'unun cu m cinsinden 16 yaşın üzerinde olduğunu gösteriyor.

Kocaeli'de deniz ulaşımında kış tarifesi başlıyor Kocaeli'de deniz ulaşımında kış tarifesi başlıyor

31. SMM, 70 ülkeden 2.000'den fazla uluslararası katılımcının 12 sergi salonunu dolduracağı deniz enerjisi dönüşümü ve dijital dönüşüme odaklanacak.

Bilet satışlarının oldukça yoğun olduğu bildirilirken, organizatörler 40 binin üzerinde katılım öngörüyor.

Clarksons Research analistleri, bu SMM ile 2022'deki son edisyon arasındaki piyasaları karşılaştırarak, yeni inşa fiyat endeksinin son SMM'den bu yana %16,5 arttığını ve şu anda 2008'deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %1'den daha az uzakta olduğunu belirtiyor.

Clarksons verilerine göre, sipariş defterindeki küresel tonajın yüzde 50'sinden fazlası artık alternatif yakıta uygunken, SMM 2022'de bu rakam yüzde 40 seviyesindeydi.

Editör: Nermin İstikbal