Dünyanın önde gelen denizcilik teknolojileri saha yarışmalarından biri olan finaller, 21 Kasım'da Hong Kong'da gerçekleştirilecek.

Bu yılki altı finalist arasında, deniz gövdesi ve kargo sigortası teknoloji firması olan Anlan Technology; çapa sürüklenme sorunlarını çözen Swiss Ocean Tech'in AnchorGuardian'ı;

Denizciler için geleneksel kontrol listeleri yerine talimatları görselleştiren ve oyunlaştıran Navguide Solutions;

Gemi gövdesinin dijitalleştirilmesi ve denizde temizlenmesi için otonom bir robotik platform olan Fleet Robotics;

Ulaşılması zor alanlara ekipman yerleştirmek için otonom bir platform olan Flyz; PsyFyi tarafından oluşturulan bir güvenlik verisi toplama aracı olan SeaQ ve blockchain gemi finansmanı uzmanı ShipFinex yer alıyor.

Chittagong'da STS Transferi Sırasında İki LPG Gemisi Alev Aldı Chittagong'da STS Transferi Sırasında İki LPG Gemisi Alev Aldı

Seçilen finalistler, 21 Kasım'da Hong Kong Denizcilik Haftası sırasında çözümlerini bir jüri heyeti ve canlı bir izleyici kitlesine sunmaya davet edilecekler.

Kazanan, 30.000 $ nakit ödül ve tahmini 30.000 $ değerinde çeşitli ayni hizmetler alacak. Finalistler, denizcilik sektöründeki önde gelen kurumsal ve yatırımcılardan oluşan bir ağa, ağ kurma ve mentorluk fırsatlarına erişim kazanacak. 

Editör: Nermin İstikbal