İtalyan medyası, Sicilya'daki yerel bir savcının, 180 metrelik Bayesian yelkenli yatının geçen hafta Porticello kıyısı açıklarında batmasıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunabileceğini yazıyor.

Liman kenti Termini Imarese'den Savcı Ambrogio Cartosio Cumartesi günü yaptığı açıklamada, gemi kazasına ilişkin, olası kasıtsız adam öldürme ve ihmalkarlık  suçlamaları ile soruşturma başlattığını söyledi.

Cartosio, "Bana göre suç işlenmiş olması muhtemel, bu bir kasıtsız adam öldürme vakası olabilir, anca bunu bize soruşturma için zaman verirseniz tespit edebiliriz" dedi. 

Soruşturmanın bir sonraki adımı, tamamı enkazda bulunan yedi kurbanın cesetlerine otopsi yapılacak. Ölenler arasında İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch ve kızı Hannah Lynch, Morgan Stanley International başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judith Bloomer, avukat Christopher Morvillo ve eşi Neda Morvillo ile şef Recaldo "Rick" Thomas yer alıyor. 

Savcılar Cumartesi günü medyaya, çok sayıda yolcu kendi kamaralarında mahsur kalırken mürettebatın biri dışında tamamının gemiyi terk edip nasıl hayatta kaldığını anlamakla özellikle ilgilendiklerini söyledi. Soruşturmaların bir kısmı, mürettebatın yaklaşan fırtına hakkında ne kadar önceden bilgi sahibi olduğuna ve yolcuların risk konusunda uyarılıp uyarılmadığına odaklanıyor. Savcı yardımcısı Raffaele Cammarano, ölenlerin cesetlerinin liman tarafındaki kabinlerde bulunduğunu, gemi dibe çöktüğünde yukarı bakan tarafının bulunduğunu söyledi. 

Müfettişler, 180 metrelik yatın şiddetli bir sağanak yağış (gökgürültülü fırtınanın aşırı aşağıya doğru sürüklenmesi) nedeniyle rüzgarlara çarptığı ve ardından hızla sular altında kaldığına inanıyor. Şiddetli fırtına koşulları önceden tahmin edilmişti. Mürettebatın önceden gerekli hazırlıkları yapıp yapmadığı henüz belli değil. Başka bir yelkenli yatın sadece birkaç yüz metre uzakta olduğu ve rüzgarları sorunsuz bir şekilde atlattığı da göz önünde bulundurulanlar arasında.

Saros'ta batık gemi görüntülendi Saros'ta batık gemi görüntülendi

Bayesian'ı inşa eden tersanenin sahibi İtalyan Deniz Grubu CEO'su Giovanni Costantino, yatın batmaz olması gerektiğinde ısrar ediyor. Geçen hafta verdiği bir dizi röportajda  mürettebatı "inanılmaz hatalar" yapmakla  suçladı.

Editör: Nermin İstikbal