BUREAU VERITAS YENİ “BİYOYAKIT HAZIR” NOTASYONUNU YAYINLADI

Test, www.betcach.com, muayene ve belgelendirmede dünya lideri olan Bureau Veritas (BV), denizcilik endüstrisinde biyoyakıtların daha geniş dağıtımını desteklemek için yeni bir "BİYOYAKIT HAZIR" notu yayınladı. Bu notasyon, denizcilik endüstrisinin gemiler tarafından biyoyakıt kullanımıyla ilgili temel zorlukları ele almasına yardımcı olacak ve gemi güvenliğini ve çevresel uyumu sağlamak için gereklilikler sağlayacaktır.

Notasyon, armatörlerin biyoyakıtların veya biyoyakıt karışımlarının kullanımına hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bir dizi gereksinim sağlar ve yakıtın teknik özelliklerini dikkate alarak gerekli belgeler ve testler için kapsamlı bir metodolojiyi ana hatlarıyla belirtir. BİYOYAKIT HAZIR notasyonu, bir gemide biyoyakıt kullanma koşullarının başarıyla karşılandığını ve NOx emisyonlarını kontrol etmek için yapılan tüm testlerin (varsa) tatmin edici bir şekilde tamamlandığını onaylar. Notasyon hem yeni hem de mevcut gemilere uygulanabilir.

Bureau Veritas, bu yeni notasyonun armatörlerin biyoyakıt kullanımıyla ilgili ön çalışmalarından faydalanmalarını sağlarken, aynı zamanda NOx emisyonlarına ilişkin MARPOL Ek VI gerekliliklerine ilişkin Bayrak İdaresi kabulünü elde etmek için hazırlanmalarına yardımcı olmasını umuyor.

Editör: CAHİT İSTİKBAL