CMA CGM, Güney Afrika'daki kötü hava koşullarının son kurbanının gemilerinden biri olan CMA CGM Benjamin Franklin'in (185.000 dwt) olduğunu bildirdi.

“9 Temmuz 2024 Salı günü, CMA CGM Benjamin Franklin, Asya'dan Avrupa'ya doğru seyrine devam ederken, Güney Afrika kıyılarında olumsuz hava koşullarıyla karşılaştı ve 44 konteyner kaybına uğradı. Ayrıca gemide 30 konteynerin de hasar gördüğü belirtildi.

Gemiden gelen son AIS sinyalleri, geminin Durban'ın güneyinde ve Doğu Londra'nın kuzeyinde Doğu Burnu boyunca seyrettiğini gösteriyor. 

Milyon dolarlık mega yat, motor yatı ezip geçti (video) Milyon dolarlık mega yat, motor yatı ezip geçti (video)

CMA CGM, açıklamasında, "Denizde kaybolan konteynerlerin tamamının zararsız mal içerdiği ve herhangi bir tehlikeli yük içermediği değerlendirilmektedir."dedi.

Hava raporları, Cape Town yakınlarındaki West Cape bölgesinde yaşanan sert rüzgarların doğuya doğru ilerlemesinin beklendiği konusunda uyarmıştı. Durban çevresindeki bölge için kuvvetli dalga uyarıları yapıldı. 

Limanlardan ve denizcilik yetkililerinden gelen raporlar rüzgarın 35 ila 50 knot'a kadar çıkacağını gösteriyor. Farklı raporlarda dalgalar 12 ila 20 feet arasında değişiyordu.

Editör: Nermin İstikbal