Yunanistan'ın Delta Tankerlerine ait suezmax  Delta Blue , Husiler tarafından 24 saat içinde dört kez saldırıya uğradı.

Dün sabah saatlerinde düzenlenen ilk saldırıda, Bab el-Mendeb Boğazı'nın ortasında Liberya bayraklı gemiye iki küçük araç yaklaşarak ateş açıldı. İngiliz ordusunun Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları merkezine göre RPG, geminin yakınında patladı. 

UKMTO, ikinci saldırının Cuma günü erken saatlerde gerçekleştiğini ve bir füzenin "geminin çok yakınında patladığını" söyledi. "Gemi ve mürettebatın güvende olduğu bildirildi."

Gemide özel bir güvenlik ekibinin bulunduğunu söyleyen özel güvenlik firması Ambrey, geminin bir drone tarafından vurulduğunu, bunun herhangi bir yaralanma veya fiziksel hasara neden olmadığını belirtti.

Dün aynı gemiye düzenlenen üçüncü saldırıda, gemiye küçük bir tekne ve insansız bir su üstü gemisi (USV) yaklaştı. Ambrey'e göre USV gemiye hızlı bir şekilde yaklaştı. Gemideki özel silahlı güvenlik ekibi müdahalesiyle USV silahı başarılı bir şekilde imha etmeyi başardı.

Gemiyi yok etmeye kararlı olan Husiler, iki saat sonra gemiye bir füze daha ateşledi ancak mermi ıskaladı.

141,5 kilo kokain ele geçirilen geminin tutuklu 10 mürettebatından 8’i beraat etti 141,5 kilo kokain ele geçirilen geminin tutuklu 10 mürettebatından 8’i beraat etti

Editör: Nermin İstikbal