Mayan Queen 4 isimli lüks yat yakıt ikmali için Fethiye'de Mayan Queen 4 isimli lüks yat yakıt ikmali için Fethiye'de

Dünya Bankası’nın yürüttüğü Türkiye'de sürdürülebilir denizcilik ve limanlar çalışması kapsamında Dünya Bankası, COWI, Poten&Partners ve GazDay temsilcileri, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER)’ni ziyaret etti. 

5 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette temsilcileri, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Avni Şan karşıladı. 

Dünya Bankası’nın Türkiye'de deniz taşımacılığına yönelik hayata geçirmeyi planladığı yatırımlara ilişkin KOSDER heyetine detaylı bir sunum yapan temsilciler ayrıca Türk denizcilik sektörüne katkı sunacak diğer finansal çalışmalar hakkında fikir ve önerilerde bulundu. 

Ziyarette, KOSDER’in yaptığı çalışma ve faaliyetlere dair temsilcileri bilgilendiren Başkan Hakan Çendik aynı zamanda Türk koster filosunun güncel durumu hakkında *detaylı bilgi aktardı. 

Dünya Bankası Temsilcileri KOSDER'i Ziyaret etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve heyecanı dile getiren Hakan Çendik, KOSDER’in de kuruluş amaçlarından bir tanesinin Türk koster filosunun yenilenmesi olduğunu, çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiye yoğrulmuş ve uluslararası regülasyonlara entegre olmuş her projeyi desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. 

Türk denizciliğini her alanda ileriye taşıyacak tüm çalışmaları özveri ve yüksek alakayla gündemlerine alabileceklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik, KOSDER olarak daima yenilikçi bakış açısıyla gelişimin yanında oldukları sözlerine ekledi. 

Toplantı sonunda Dünya Bankası ve KOSDER arasındaki görüşmelerin devam edeceği kaydedildi.

Editör: Nermin İstikbal