YDO 1951 Mk. mezunu Altuğ Yalçınkaya vefat etti YDO 1951 Mk. mezunu Altuğ Yalçınkaya vefat etti

Yunan denizciliğinin önemli isimlerinden ve Uluslararası Deniz Ticaret Odası'nın (ICS) eski başkanlarından biri olan Spyros M. Polemis vefat etti. 

1937'de denizci bir ailede doğan Polemis, Atina, Londra ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gemicilik ve gemi mühendisliği eğitimi aldı. Londra merkezli Seacrest Shipping'in başına geçti, Intercargo'nun başkanlığını yaptı ve ICS yönetim kurulunda Yunan Armatörler Birliği'ni temsil etti. Uluslararası Denizcilik Federasyonu'nun başkanı olarak, 2011 yılında ISF'nin ICS ile birleşmesinin organize edilmesine ve denetlenmesine yardımcı oldu ve bu da organizasyonun mevcut birleşik haliyle yaratılmasına yol açtı. 

Aynı zamanda, denizcilikten kaynaklanan sera gazı emisyonlarına küresel bir vergi getirilmesi yönünde sektörde çağrıda bulunan ilk kişilerden biri olarak da hatırlanacak; bu fikir, ICS'nin başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca savunduğu bir fikirdi. 

ICS Genel Sekreteri Guy Platten: "Bay Polemis, denizciliğin ve küresel bir endüstri için küresel kuralların sürdürülmesinin yorulmak bilmeyen bir savunucusuydu; 2008 mali krizinin ve 4.000'den fazla denizcinin rehin alındığı Somali korsanlık krizinin en kötü yıllarının getirdiği muazzam zorluklarla denizciliği yönlendiriyordu.  2000'li yılların başlarında IMO tarafından ele alınan, dökme yük gemilerinin güvenliğindeki iyileştirmeler ve tek cidarlı tankerlerin hızla aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması gibi teknik konular hakkında derin bir bilgi birikimine sahipti." dedi.

Editör: Nermin İstikbal