Dünyanın en dikkat çekici denizcilik mülklerinden ikisi, İngiltere'deki açık artırmada tanesi yaklaşık 1,3 milyon dolara satıldı.

MSC Cenova havaalanını satın alıyor MSC Cenova havaalanını satın alıyor

Bir zamanlar Kraliyet Donanması'nın en büyük üssünün girişini koruyan Spitbank Kalesi ve No Man's Fort, birkaç yıl boş kaldıktan sonra artık adı açıklanamayan bir alıcıya ait.

Arka Planda Portsmouth Ile Spitbank Kalesi (Clarenco)

Kalelerin tarihi, İngiltere'nin Portsmouth'taki stratejik tersanelere Fransız saldırısından korktuğu 1870'lere kadar uzanıyor. Bu tehdidi savuşturmak için dört "Palmerston Kalesi" inşa edildi: masif granit bloklardan inşa edilmiş ve çelik plakayla güçlendirilmiş, dönemin savaş gemileriyle savaşmak için 12 inçlik toplarla donatılmıştı. No Man's Land kalesi iki büyük tesisten biriydi ve inşa edilmesi yaklaşık 500.000 dolara mal olmuştu.

Yıllar geçtikçe, Kraliyet Donanması'nın ihtiyaçları doğrultusunda kaleler yükseltildi ve güçlendirildi. Birinci Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı boyunca hizmetteydiler ve personel bulunduruyorlardı ve hiçbir zaman saldırıya uğramadılar. Soğuk Savaş'ın ilk yıllarında gemisavar füzelerin ortaya çıkmasıyla birlikte İngiltere, kıyı topçu bataryalarına artık ihtiyaç duyulmadığına karar vermiş ve tüm kaleleri kapatmıştı.

Spitbank Fort Amanda Retreats C C B Y S A 30

No Man's Land'in dört katı ve yaklaşık 100.000 metrekarelik iç alanı vardır ve barlar, restoranlar, yemek odaları, sauna, kütüphane, lazer etiketli arena, deniz feneri ile donatılmıştır. lüks ortak alanlar ve tamamı top ateşine karşı dayanıklı olacak şekilde güçlendirilmiş 23 en-suite yatak odası. Kendine ait jeneratörleri, kanalizasyon arıtma tesisi ve artezyen tatlı su kuyusu

Editör: Nermin İstikbal