Geçtiğimiz günlerde Kuşadası Ege Port Limanı'na demir atan kruvaziyer gemileri ile birlikte, ilçeye sık sık turist kafileleri geliyor. Kuşadası çarşısı içerisinde gezen turist kafileleri Efes Antik Kenti, Meryem Ana evi gibi tarihi mekanları da ziyaret ediyor. 

Tarihi çarşı esnafı turizm kafilelerinin alışverişlerinden nasibini alamadığını ifade etti. Esnafın belirttiğine göre turistler anlaşmalı noktalarda gidiyor alışverişlerini de oralardan yapıyor.

GEMİLERİN ANLAŞMALARI VAR BU YÜZDEN TERCİH EDİLMİYORUZ

Kuşadası’nda 15 yıldır kıyafet mağazası işleten Yakup Çetinkaya, turistlerin esnafa ilgi göstermediği ve mağdur olduklarını dile getirerek, “Gelen gemilerin anlaşmalı olduğu yerler var. Turistler buralardan alışveriş yapıyor, bu nedenle yoğun olan bölgeler daha çok tercih edilmeye başlıyor. Esnaf olarak bu durumdan memnun değiliz.” ifadelerini kullandı.

TURİSTLERİN YOĞUNLUĞUNDAN ESNAF ZARARLI ÇIKIYOR

Didim’de tatilciler plajları doldurdu Didim’de tatilciler plajları doldurdu

Tek sıkıntının müşteri ile bitmediğini aktaran Çetinkaya, “Gemi işletmecileri, turistleri kendi getirdikleri için esnafa karşı sorumlu değiller. Fakat bu turist yoğunluğu yüzünden bize getirilen zamlar çok fazla. Kiradan tutun, kıyafetlere kadar her şeye zam geliyor” diye sitem etti.

Bu senenin, geçtiğimiz senelere göre esnaf için daha olumsuz olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Geçen senelerde rağbet bu kadar az değildi. Fakat turistler ekonomik nedenlerden dolayı da bizi tercih etmiyor” diye sözlerine ekledi.

Kaynak:Yeni Aydın Haberleri

Editör: Nermin İstikbal