Arjantin, maymun çiçeği virüsü alarmına geçti. Brezeilya'dan gelen bir kargo gemisinde şüpheli vaka görüldü. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu.,

Afrika dışında görülen Maymun Çiçeği virüsü vakalarına bir yenisi daha eklendi. Güney Amerika ülkesi Arjantin'de bir kargo gemisi şüpheli vaka nedeniyle demir attı.

Rosario kenti yakınlarında Parana Nehri'nde karantinaya alınan gemi, Brezilya'nın Santos kentinden San Lorenzo Limanına gidiyordu. Arjantinli yetkililer, gemide Hint uyruklu bir mürettebatın göğüs ve yüz bölgesinde cilt lezyonları görüldüğünü aktardı.

Şüpheli vaka, diğer mürettebattan ayrılarak karantinaya alındı.

ACİL DURUM PROTOKOLÜ DEVREYE ALINDI

Arjantin Sağlık Bakanlığı gelişme üzerine Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu. Gemiye sadece sağlık personelinin girişine izin verildi.

Mpox nedir?

Mpox, irin dolu lezyonlar ve grip benzeri semptomlara neden olan viral bir enfeksiyondur.

Genellikle hafif seyirli olsa da ölümcül olabilir. Clade 1b varyantı, rutin yakın temas yoluyla daha kolay yayıldığı düşünüldüğü için endişe yaratıyor.

WHO verilerine göre, bu yıl Amerika kıtasındaki 13 ülkede diğer mpox varyantlarından kaynaklanan vakalar rapor edildi.

"Çocukların havuz ve denizde su yutması ishale yol açabilir" "Çocukların havuz ve denizde su yutması ishale yol açabilir"

Danimarkalı Bavarian Nordic firması bu hafta aşı üretimini artırıp artırmama kararı alacakken, İsviçreli ilaç şirketi Roche ise laboratuvar test kapasitesini artırmayı planladığını açıkladı.

Editör: Nermin İstikbal