Panama Denizcilik Otoritesi (PMA), yasadışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen veya yaptırımlardan kaçınmak için bayrağını değiştiren herhangi bir geminin kaydını iptal edeceğini açıkladı.

Bu açıklama, yakın zamanda ABD'nin Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) listesine yedi Panama bayraklı geminin eklenmesine yanıt olarak geldi.

İnceburun Deniz Feneri 161 yıldır denizcilerin pusulası oldu İnceburun Deniz Feneri 161 yıldır denizcilerin pusulası oldu

Dünyanın ikinci büyük bayrağını taşıyan ülkenin izleme ve kontrol birimi bir koruma dairesine devredilirken, Panama bayrağı ön kontrol süreci de yakın zamanda yayımlandı. Bu genelge, bayraklandırma için ön koşulları belirliyor ve gemi, gemi sahibi ve operatörü hakkında gerekli özenin gösterilmesini sağlıyor.

Panama ayrıca bir geminin yasadışı faaliyetlerde bulunmak veya uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için bir sicilden diğerine geçmesini önlemek amacıyla Sicil Bilgi Paylaşımı Anlaşması'nı (RISC) imzaladı.

PMA'ya bağlı Ticaret Denizciliği Genel Müdürlüğü, ulusal çıkarlara, uluslararası düzenlemelere veya genel olarak denizcilik sektörüne aykırı faaliyetlerde bulunduğu kanıtlanmış gemilerin hızla limandan çıkarılmasını sağlayacak ek tedbirleri değerlendiriyor.

Editör: Nermin İstikbal