SHIPROUTE-24’e Günler Kala Heyecan Artıyor! 

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER)’nin 22 Ekim Salı günü İstanbul Divan Kuruçeşme’de gerçekleştireceği Shipping Route İstanbul (SHIPROUTE) için tüm hazırlıklar tamamlandı. Biletleri günler öncesinden tükenen organizasyonda, Türkiye’den ve dünyanın 43 ülkesinden 700’e yakın seçkin denizci ağırlanacak. 

Saat 14.00’teki açılış seremonisiyle başlayacak ve Hollanda’nın misafir ülke olarak yer alacağı etkinliğe; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Malta İstanbul Başkonsolosu Walter Mallia, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, BIMCO Başkanı Nikolaus H. Schües, Avrupa Armatörler Birliği Başkanı Karin Orsel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ile Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Hollanda Kraliyet Armatörler Birliği Başkanı Theo Klimp, Uluslararası Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Metin Düzgit, INTERCARGO Başkan Yardımcısı Spyros Tarasis, dünyanın önde gelen denizci sivil toplum kuruluşlarının ve denizcilik sektörüne hizmet veren birbirinden önemli şirketlerin temsilcileri ile sektör profesyonelleri katılacak. 

Alanında uzman, uluslararası deniz taşımacılığında söz sahibi panelistlerin katılacağı ve ana teması denizcilik ekonomisi olan konferans bölümüyle devam edecek SHIPROUTE-24’te ayrıca finans perspektifinden gemi inşasına yaklaşım, IMO Yönetmelikleri ve AB ETS kapsamında enerji dönüşümüne odaklanan gemilerin kullanılması, Hong Kong Sözleşmesi çerçevesinde gemi geri dönüşüm sektöründe Avrupalı armatörler ve Türk gemi geri dönüşüm tersaneleri için oluşacak fırsatlar derinlemesine analizlerle ele alınacak. 

Chittagong'da STS Transferi Sırasında İki LPG Gemisi Alev Aldı Chittagong'da STS Transferi Sırasında İki LPG Gemisi Alev Aldı

Organizasyonda tüm bunların yanı sıra gün boyu katılımcılar için önemli bir sektörel network imkânı da sunulacak. 

Türkiye-Hollanda dostluğunun 100. yılına denk gelen SHIPROUTE-24’ün Gala Yemeği bölümde ise; etkinliğin misafir ülkesi Hollanda’nın vatandaşı ve Türk kökenli yetenekli müzisyen Karsu da sahne alacak.

Editör: Nermin İstikbal