Denizci Fenerbahçeliler, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na Sponsor Oldu Denizci Fenerbahçeliler, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na Sponsor Oldu

Biden yönetimi, 11 Ekim'de, ABD'nin İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıya yanıt olarak İran'ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yaptırımları genişlettiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı, koordinasyon içinde çalışarak, eylemlerin İran üzerindeki mali baskıyı yoğunlaştırdığını, rejimin bölgedeki istikrarı baltalamak ve ABD ortaklarına ve müttefiklerine saldırmak için kritik enerji gelirleri elde etme yeteneğini sınırladığını söyledi. 

ABD Hazine Bakanlığı'na bağlı bir kurum olan Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, birden fazla yargı alanında 10 tüzel kişiyi belirledi ve 17 gemiyi, Ulusal İran Petrol Şirketi (NIOC) ve Triliance Petrochemical Co.'yu desteklemek amacıyla İran petrolü ve petrokimya ürünlerinin sevkiyatına dahil oldukları gerekçesiyle bloke edilmiş mal olarak tanımladı. 

ABD, İran'ın petrol ihracatının, İran petrolünü Asya'daki alıcılara satmak için yükleyen ve taşıyan, birden fazla yargı alanındaki yasadışı nakliye kolaylaştırıcıları ağı tarafından sağlandığını söyledi. Bunlar arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Çin, Malezya ve Surinam'daki şirketler ile Marshall Adaları, Liberya ve Panama'da kayıtlı nakliye şirketleri yer alıyordu.

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken: “Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın kötü niyetli faaliyetleri için gelir kaynaklarını kısıtlamaya kararlıdır. İran enerji gelirlerini müttefiklerimize yönelik saldırıları finanse etmeye, dünya çapında terörizmi desteklemeye ve diğer istikrarsızlaştırıcı eylemleri sürdürmeye adadığı sürece, onu sorumlu tutmak için elimizdeki tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz. Bu önlemler, İran'ın eylemlerini ele almak ve bunlara karşı koymak için ortaklar ve müttefiklerle devam eden yakın koordinasyonla güçlendirilecektir,” dedi.

Bu, ABD'nin İran'ın petrol endüstrisine karşı aldığı en kapsamlı eylemlerden biri.

Editör: Nermin İstikbal