Türkiye’nin tren yolu bağlantılı intermodal limanlarından Ceyport Tekirdağ’da, Trakya Bölgesinin en önemli sıvı depolama terminali olan Ceyport Tekirdağ Likit Terminali hizmete başladı.

Uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen Ceyport Tekirdağ Likit Terminali, kesintisiz hizmet veriyor.

70.000 metreküp depolama kapasitesi

Bölge sanayisine önemli lojistik avantajlar sağlayan Trakya Bölgesinin en önemli sıvı depolama terminali, farklı kapasitelerde paslanmaz ve karbon çelik gövdeli tanklar ile toplam 70.000 metreküp depolama kapasitesine sahip.

20 farklı ürün için 7/24 hizmet

Ceyport Tekirdağ Likit Terminali’nde; toplam 5 kantar, 6 adet tanker dolum kolu ile 20 farklı ürün için 24 saat kesintisiz hizmet veriliyor.

Rıhtımla bağlantılı 5 adet boru hatları ile gemiden terminale direkt ürün alınabilirken, 5 hattan toplamda 2 veya 3 adeti kullanılarak 1.000 metreküp/saat yükleme ve boşaltma yapılabiliyor.

Uluslararası liman kimliği ile dünyanın önemli limanları ile bağlantı

Ceyport Tekirdağ Limanı, uluslararası liman kimliği ile yakın hinterlandındaki Karadeniz’in başlıca limanları; Tuapse, Novorossiysk, Rostov, Berdyansk, Nikolayev, Odessa, Ilichevsk, Köstence ve Varna ile birlikte Akdeniz havzası ve dünyanın önemli limanları ile bağlantılıdır.

2-1

2024'te Tekirdağ limanına yaklaşık iki bin gemi geldi 2024'te Tekirdağ limanına yaklaşık iki bin gemi geldi

Geniş hinterland

Ceyport Tekirdağ Limanı, Marmara Bölgesi’nin tren yolu bağlantılı intermodal limanlarındandır. Geniş bir hinterlanda sahip olan Ceyport Tekirdağ, bölge sanayisine lojistik avantajlar sağlamayı amaçlayarak terminal sahasını yenileyip genişletmiş; yenilenen liman, rıhtım ve vinçleri ile yeni depolar, antrepolar, silolar, sıvı tanklar inşa ederek hizmet kalitesini ve hızını en üst seviyeye çıkarmıştır.

Editör: Nermin İstikbal