ABD'nin Gazze'ye yönelik olarak işlettiği deniz yardım koridorundan gıda yardımı dağıtımı, Pentagon'un geçici yüzer iskelesindeki onarımların tamamlanmasından bir gün sonra bir kez daha durduruldu.

Oral Erdoğan:"Hedefimiz 1 Temmuz'ları daha coşkulu kutlamak" Oral Erdoğan:"Hedefimiz 1 Temmuz'ları daha coşkulu kutlamak"

Yaklaşık 500 tonluk yardım kıyıya ulaştı ancak sahadaki güvenlik sorunları hâlâ gıdanın yerel halka ulaşmasını engelliyor.

ABD ordusu, Gazze'ye çok ihtiyaç duyulan gıda yardımını getirmek için, Koreografisi özenle hazırlanmış, karmaşık bir kargo dağıtım sistemi olan Kıyı Üzerinde Ortak Lojistik (JLOTS) kurmuştu.Pentagon bu yolla , günde 150 kamyon dolusu yardımı ulaştırmayı planlıyordu. Bu miktar Gazze'nin tipik ihtiyaçlarının yaklaşık yüzde 40'ını karşılamaya yetiyordu. Yükleniciler iskeleden kıyıya kamyonla teslimatı gerçekleştiriyor daha sonra Dünya Gıda Programı ve STK'lardan oluşan bir konsorsiyum, USAID'e danışarak sahadaki dağıtımla ilgileniyordu.

Dünya Gıda Programı direktörü Cindy McCain, pazar günü CBS'ye verdiği röportajda ardım iskelesinden dağıtımın "duraklatıldığını" söyledi. McCain, Cumartesi günü WFP'ye ait iki deponun "roketlendiğini" söyledi.

McCain; "Yeniden başlamadan önce güvenli şartlarda ve güvenli zeminde olduğumuzdan emin olmak için şimdilik geri adım attık. Ancak ülkenin geri kalanı çalışır durumda" dedi.

Editör: Nermin İstikbal