Dünya ticaretinin en önemli geçiş noktalarından biri olan Kızıldeniz’de gerginlik hala devam ediyor. Geçen yıl ekim ayından bu yana yaşanan gerginliğin sonucunda küresel ticaret aksamış durumda.

Yemen’deki Husi yönetiminin hedefinde olan ticari filolarda ilk kaybı ise Lübnan kökenli Yunan denizcilik şirketi GMZ Shipping vermişti. Bu yılın şubat ayında saldırıya uğrayan Yunan şirketi GMZ Ship Management Hellas’ın filosunda olan Rubymar batmıştı.

İlk batırılan gemi olan Rubymar’ın boşluğunu ise Yunan devi, Türk gemisi Ahu C ile dolduracak. Son dönemde sıkça gündeme gelen Türk denizcilik şirketi Manta filosundaki Ahu C adlı gemi, Yunan şirkete satıldı.

FİLOSUNDA 17 GEMİ VAR

Depremzede çocukların ders zili gemide çaldı Depremzede çocukların ders zili gemide çaldı

Pire Limanı merkezli GMZ, Manta Denizcilik filosunda yer alan 31.800 dwt’lik Ahu C isimli kuru yük gemisinin satış fiyatı ise açıklanmadı. 2004 yapımı olan Türk gemisi bundan sonra Polestar adıyla Pire merkezli şirketin filosuna katıldı. Manta Denizcilik, son olarak geçtiğimiz aylarda İsrail’e taşıma yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. 1912 yılında Mecit Çetinkaya’nın temellerini attığı Manta’nın filosunda toplamda 17 gemi bulunuyor.

Kaynak: Patronlar Dünyası

Editör: Nermin İstikbal