Türk Loydu Vakfı, denizcilik ve endüstri alanlarında ülkemiz ve dünyada teknik gelişime yönelik önemli bir adım attı. Türk Loydu Vakfı tarafından kurulan Türk Loydu Vakfı Akademi, Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık İktisadi İşletmesi (Türk Loydu Akademi) ile, akademik ve sektörel çalışmalarda yeni bir dönem başlıyor. 

Türk Loydu Akademi’nin amacı, Türk Loydu Vakfı Resmi Senedi kapsamında denizcilik, gemi yapım ve onarım sanayi ile kara endüstrisi, havacılık, savunma, ulaşım ve nükleer enerji gibi ileri teknoloji gerektiren sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip ederek, bu bilgileri Türkiye’ye ve dünyaya kazandırmak ve uygulamak için eğitim, araştırma ve danışmanlık faaliyetleri yürütmektir. 

Uluslararası Tanınmış Bir Klas Kuruluşu: Türk Loydu 

2023 yılı Kasım ayı itibarıyla Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği’ne (IACS) tam üye olan Türk Loydu, uluslararası arenada tanınırlığını ve güvenilirliğini pekiştirmiştir. Türk Loydu Vakfı’nın sahibi olduğu Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş., denizcilik sektöründe güven ve kalitenin simgesi olmuş bir klaslama ve uygunluk değerlendirme kuruluşudur. Kuruluşundan bu yana, kuru yük gemilerinden konteyner gemilerine, tankerlerden Ro-Ro gemilerine kadar geniş bir yelpazede toplamda 3233 gemiye klaslama hizmeti sunmuştur. Bu gemilerin 2910 tanesi Türk Bayraklı, 323 tanesi ise Yabancı Bayraklı gemilerden oluşuyor. 

Türk Loydu, denizcilik sektöründe güvenliği, kaliteyi ve çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutarak, sıfır emisyonlu gemiler, alternatif yakıtlar, otonom ve insansız deniz araçları ve siber güvenlik gibi yenilikçi alanlarda çalışmalar yürütmektedir. 

Endüstri ve Belgelendirme Faaliyetleriyle Büyüme Devam Ediyor 

Türk Loydu’nun hizmet portföyünün önemli bir kısmını oluşturan Endüstri ve Belgelendirme Sektörü faaliyetleri kapsamında; enerji, inşaat, maden, imalat, kimya, ulaşım ve lojistik sektörlerinde büyümeye devam ediyoruz. 

Türkiye'nin önemli altyapı projeleri olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 1915 Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve TCG Anadolu Gemisi gibi mega projelerde yer alarak, hizmet kapasitemizi genişletiyoruz. 

Burs Programlarıyla Geleceğin Uzmanlarına Destek 

Türk Loydu Vakfı denizcilik ve endüstri sektörlerine katkıda bulunmak amacıyla lisans ve lisansüstü öğrencilere burslar sunmaktadır. Ülkemiz için deniz endüstrisi ve faaliyet gösterdiğimiz alanlar başta olmak üzere, nitelikli teknik insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak ve toplumsal 

sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla, 1999 yılından bu yana lisans, lisansüstü ve doktora düzeylerinde toplamda 2.253 öğrenciye burs imkânı sağladık. 

Türk Loydu Vakfı; faaliyet alanları kapsamındaki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik karşılıksız burs ve eğitim yardımlarını, lisans ve lisansüstü programlarında daha da yaygınlaştırarak 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında da sürdürmektedir. 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda, Vakfımız, iştirakleri eliyle yürütmekte olduğumuz hizmetlerle ilişkilendirerek belirlenmiş lisans programlarında karşılıklı burs vermeye de ilk kez başlayacaktır. 

Burs Sayısı ve Tutarları 

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında Burs Kontenjanlarımız: 

Lisans Programı Karşılıksız Burs Kontenjanımız: 175 bursiyer 

 Lisans Programı Karşılıklı Burs Kontenjanımız: 10 bursiyer 

Tezli Yüksek Lisans Programı Karşılıksız Burs Kontenjanımız: 15 bursiyer 

 Tezli Doktora Programı Karşılıksız Burs Kontenjanımız: 25 bursiyer 

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında 9 ay süre ile (Ekim ayından başlayarak Haziran ayında sonlanacak) verilecek burs aylık net tutarları aşağıda verilmektedir. 

 Karşılıksız lisans bursları için, 5,000.00 (beşbin)TL/Ay 

 Karşılıklı lisans bursları için, 17,000.00 (onyedibin)TL/Ay 

 Karşılıksız tezli yüksek lisans bursları için, 7,500.00 (yedibinbeşyüz)TL/Ay 

 Karşılıksız tezli doktora bursları için, 10,000.00 (onbin)TL/Ay 

Başvuru Süreci ve Şartlar 

İMEAK DTO ekim ayı meclis toplantısı yapıldı İMEAK DTO ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

Burs başvuruları, Türk Loydu Burs Otomasyon Sistemi üzerinden alınmakta olup son başvuru tarihi 28 Ekim 2024, saat 12:00'dir. Başvuru yapacak adayların öncelikle T.C. vatandaşı olması ve başvuru yapacakları programlara bağlı olarak ekte ayrı ayrı verdiğimiz lisans ve lisansüstü programları için “Burslara İlişkin Şartlar ve Adaylarda Aranan Nitelikler” şartlarını sağlamaları beklenmektedir. Başvurular, burs kontenjanlarına ve adayların başvurularında verdikleri bilgilere dayalı olarak burs otomasyon sistemimizdeki sıralamasına göre değerlendirilecektir. 

Detaylı başvuru bilgileri ve süreç hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantı kullanılacaktır: https://www.turkloydu.org/tr-tr/hakkimizda/turk-loydu-vakfi/burslar.aspx www.turkloydu.or

Editör: Nermin İstikbal