Denizcilikte kadınlara yönelik dünyanın en büyük mesleki derneği olan WISTA International, 50. yıl dönümünü yeni bir sermaye fonunun kurulması ve üç yeni ulusal örgütün eklenmesiyle kutladı. 

Dernek, 50. yıl konferansını Kıbrıs Rum kesiminde düzenledi ve açılış konuşmasını Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides yaptı.

Chittagong'da STS Transferi Sırasında İki LPG Gemisi Alev Aldı Chittagong'da STS Transferi Sırasında İki LPG Gemisi Alev Aldı

IMO Genel Sekreteri Arsenio Dominguez, denizcilik sektörünün değişim göstermesi çağrısında bulunduğu konuşmasında, sadece kadınların ve erkeklerin temsil edildiği konferans panellerinde konuşma konusundaki kişisel kararını vurguladı. 

WISTA Başkanı Elpi Petraki, kuruluşun bu yıl misyonunun kapsamını genişleteceğini ve "gelecek nesiller için sürdürülebilir nakliye" için çabalarken "DEI'yi destekleyen ortamları teşvik etmeye" devam edeceğini duyurdu. 

Uluslararası grup ayrıca Honduras, Çin ve Kosta Rika'da üç yeni ulusal derneğin eklenmesini kutladı. Toplamda, üye örgütlerin toplam sayısı artık 62'ye ulaştı. WISTA ayrıca zorluklardan etkilenen ülkelerdeki üyeleri desteklemek üzere yeni bir "sermaye fonu"nu resmen başlattı. 

Editör: Nermin İstikbal