Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), Güney Kore, Japonya ve Avrupa'nın hidrojen için ilk pazarlar olacağı şekilde, 2050 yılına kadar küresel hidrojen talebini belirleyen yeni bir rapor yayınladı.

KTÜ'lü gençler, insansız su üstü aracıyla yeni başarılar hedefliyor KTÜ'lü gençler, insansız su üstü aracıyla yeni başarılar hedefliyor

Rapor, yalnızca 30 milyon ton yıllık küresel yeşil hidrojen talebini karşılamak için dünyanın 411'e kadar yeni hidrojen gemisine (veya amonyak olarak taşınıyorsa 500'e kadar gemiye) ihtiyaç duyacağını vurguluyor. 

ICS genel sekreteri Guy Platten şu yorumu yaptı: "Küresel hidrojen talebinin 2050 yılına kadar net sıfır senaryosuna ulaşılabilmesi için, hidrojen bazlı yakıt kaynaklarına olan talebin mevcut seviyelerden beş kat artarak yaklaşık 500 milyon tona ulaşması gerekecek. 2030'dan 2050'ye. ​​Bu raporun ana çıkarımlarından biri, potansiyel talepteki yüksek değişkenliktir. Sanayi hidrojen talebine hakim olacak. Ancak nakliye, hidrojen ekonomisinin kolaylaştırıcısı olarak önemli bir rol oynayabilir.”

Şu anda dünyadaki tek ticari sıvı hidrojen taşıyıcısı olan Suiso Frontier ( resimde) yalnızca 1.250 m3'lük vakum yalıtımlı C Tipi depolama tankına sahip. Dünya, çapında birçok taraf yakıt için daha büyük kapasiteli tasarımların nasıl yapılacağı üzerinde çalışıyor.. (sıvı hidrojen-253°C'de taşınıyor.)

Editör: Nermin İstikbal