Zhejiang Eyaletindeki Ningbo Zhoushan Limanı'nın Beilun Liman Bölgesi konteyner terminaline yanaşan bir konteyner gemisinde patlama meydana geldi.

Gemi, Cuma günü yerel saatle öğleden sonra Doğu Çin'in Zhejiang Eyaletindeki Ningbo Zhoushan Limanı'nın Beilun Limanı bölgesinde bir ateş topu şeklinde patladı.

Görüntüler, patlamanın geminin baş tarafında bulunan bir konteynerden geldiğini ve gemiden kalın siyah dumanın yükseldiğini gösteriyor.

Çin’in Ningbo-Zhoushan Limanı’nda Tayvanlı nakliye firmasına ait Liberya bandıralı “YM Mobility” adlı konteyner gemisinde yerel saatle 13.40 civarında şiddetli patlama meydana geldi. Kameralara yansıyan anlarda, patlamayla birlikte gemideki kargoların dağıldığı, alev ve yoğun duman yükseldiği görüldü. Çin medyası, patlamanın 1 kilometre uzaklıktan hissedilebilen şok dalgasına yol açtığını aktardı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya yaralanma bildirilmezken, limanda demirli olan geminin "tehlikeli madde" taşıdığı öğrenildi.

Güney Afrika kıyılarında bir OSV'de yangın çıktı, mürettebat kurtarıldı Güney Afrika kıyılarında bir OSV'de yangın çıktı, mürettebat kurtarıldı

Ningbo Zhoushan, 2015 yılında elleçlenen yaklaşık 900 milyon tonla (mevcut en son rakamlar) gönderilen kargo miktarı açısından dünyanın en yoğun limanı. Dünya çapında 90'dan fazla ülke ve bölgede 60'tan fazla limanla ticaret yapıyor..

Editör: Nermin İstikbal