Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan ve Heyeti Ekol Denizcilik Eğitim Kursu'nu Ziyaret Etti

Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Denizcilik Daire Başkanı Özer Özbey, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Kıran, Ambarlı Liman Başkanı Muhammet Ali Kart, Tuzla Liman Başkanı Ahmet Porsuk, İstanbul Liman Başkan Yardımcısı Eren Fadır ve Deniz Ticaretini Geliştirme Dairesi Başkanı Mustafa Çağatay Cansız Ekol Denizcilik Eğitim Kursu'nu ziyaret etti.

ÇOMÜ Denizcilik Yüksekokulu 4 ayrı programda öğrenci alacak ÇOMÜ Denizcilik Yüksekokulu 4 ayrı programda öğrenci alacak

Ekol Denizcilik11

Ziyarette, yeni Gemi İnsanları Yönetmeliği kapsamında, Türk denizcilik sektörüne kazandırılacak donanımlı ve eğitimli gemi adamlarının yetiştirilmesi amacıyla geniş kapsamlı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sırasında, Ekol Denizcilik Eğitim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, Kurum Müdürü Mutlu Arslan ve uzman eğitmen kadrosu ile gemi adamlarının yetiştirilmesi, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı görüşmeler yapıldı. Ayrıca denizcilik sektöründeki son gelişmeler ve eğitim merkezinin sunduğu ileri seviye imkanlar hakkında heyete bilgi verildi. Bu ziyaretin, denizcilik sektörüne yönelik yeni projelerin ve iş birliklerinin temellerini atması bekleniyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahit Şimşek, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Ekol Denizcilik’in yakın gelecekte Türk armatörlerine profesyonel mürettebat yönetimi (crew management) hizmeti sunmaya başlayacağını ifade etti. Ayrıca, sektörün ihtiyaçlarına uygun yeni yatırımlar, ekipmanlar ve projelerle denizcilik sektöründe üst düzey hizmet sunmanın yanı sıra sektöre yön vermeye devam ettiklerini belirtti. Şimşek, Ekol’ün geçmişte yaptığı atılıma bir vizyon katarak, bu alanlarda yaptığı yeni çalışmalara dikkat çekti.

Şimşek ayrıca, Ekol Denizcilik'in sektöre sunduğu yenilikçi hizmetleri kapsamında Güngen Denizcilik’e yönelik hayata geçirdikleri psikolojik danışmanlık ve destek programının önemine değindi. Ardından şu ifadeleri kullandı: “Ekol Denizcilik olarak, sektörde yenilikçi hizmetler sunmaya devam ediyoruz. Güngen Denizcilik’e yönelik olarak hayata geçirdiğimiz psikolojik danışmanlık ve destek programı, bu hizmetlerimizden biri. Bu program ile mürettebatlara 7/24 destek sağlıyoruz; hem yüz yüze hem dijital platformlarda hem de mobil uygulama üzerinden erişilebilen kapsamlı bir sistem kurduk. Mürettebatın aileleriyle olan ilişkilerini güçlendirmenin yanı sıra, teknik becerilerinin ötesinde psikolojik dayanıklılıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede daha sağlıklı ve kaliteli mürettebatlar yetiştirerek armatörlerimize önemli bir katkı sağlıyoruz.” dedi.

Ekol Denizcilik8

Kurum Müdürü Mutlu Arslan, ziyaretin önemine dikkat çekerek, Bakanlığın çalışmalarının Ekol Denizcilik Eğitim Kursu’nun gelecekteki yönünü belirlemede önemli bir rehber olacağını ifade etti. 

Arslan;"yeni yönetmelikler kapsamında gemi adamı kurslarımızda, derslere devamlılığı artırmak amacıyla parmak izi okuma sistemi devreye alındı. Bu uygulama sayesinde, derslere katılım oranı gözle görülür şekilde artarken, daha nitelikli ve disiplinli denizciler yetiştirilmeye başlandı. Yönetmelikte yapılan bu değişiklik, denizcilik sektörüne katkı sağlayacak daha kaliteli ve donanımlı gemi adamları yetiştirilmesini hedeflemektedir. Ekol Denizcilik olarak, denizcilik sektörüne katkı sağlayacak donanımlı gemi adamlarını yetiştirme misyonumuzu sürdürüyor, bu tür ziyaretlerin kurumumuzun vizyonunu güçlendirdiğine inanıyoruz."dedi.

Ekol Denizcilik13Ekol Denizcilik11Ekol Denizcilik12Ekol Denizcilik9Ekol Denizcilik7Ekol Denizcilik8Ekol Denizcilik5Ekol Denizcilik6Ekol Denizcilik4Ekol Denizcilik2Ekol Denizcilik3Ekol DenizcilikEkol Denizcilik Eğitim Merkezi 1Ekol Denizcilik Eğitim Merkezi-11727554212026

Editör: Nermin İstikbal