Gemicisini korumaya çalışan kaptan işinden oldu!

İddiaya göre bir deniz taksi kaptanı ve gemicisi, İstanbul Beşiktaş’ta uygulama üzerinden deniz taksi çağıran bir çiftin saldırısına uğradı.

Bazı basın kuruluşlarında çıkan haberde ise İstanbul Beşiktaş'ta Bebek sahilinde yaşanan olayda Zeki D., adlı  iş insanının eşiyle birlikte deniz taksi çağırdığı ve ancak iddiaya göre dakikalar geçmesine rağmen deniz taksinin gelmediği. Bunun üzerine de çiftin ikinci bir deniz taksi daha çağırdığı. İkinci deniz taksinin gelmesiyle de tartışma yaşandığı. Buna göre de çiftin önce sözlü sonra da fiziki olarak deniz taksinin kaptanı Yuşa Tekay tarafından saldırıya uğradığı ileri sürülmüştü.

Sonuçta İBB Şehir Hatları İşletmesi deniz taksi kaptanını ve gemicisini işten çıkardı.

Denizhaber.com, iddiaları bir de karşı taraftan dinlemek için deniz emekçileri Kapt. Yuşa Tekay  ve gemici Uğur U.ya ulaştı. 

Adem Şimşek: "Aliağa yükleme net tonda lider" Adem Şimşek: "Aliağa yükleme net tonda lider"

"Sefere geç kaldım, doğru"

Olayı anlatan Kaptan olaydan önceki seferini yaparken yolcusunu bıraktığı iskelede yaşanan trafik nedeniyle geç kaldığını doğruladı. Seferdeki gecikmeden şirketinin de haberi olduğunu anlatan Kaptan Tekay  "Buna rağmen geç kaldığım sefere gönderildim." dedi.

Kaptan Yuşa,  olayın olduğu seferin 22:45 Bebek-Küçüksu seferi olduğunu ve iskeleye  15 dakika gecikmeli varabildiğini söyledi.

"Amacım gemicimi kurtarmaktı"

Kaptan olayı şu şekilde anlattı: "Gemicim bebek iskelesinde yolcuyu karşılamak için gitti, iskele kapısını açıp yolcuyu tekneye aldı. Yolcu tekneye küfürler ederek bindi. Gemicim kaptan mahalline geldiğinde o da Yolcu salonu kapısından kaptan mahalline girdi.(kapıya zarar verdi) Önce çok ağır küfürler etti ve ardından gemicime fiziksel şiddette bulunmaya başladı.. En sonunda boynunu sıkmaya başladı. Ayırmak için dümeni bırakamadım. Deniz kazası olmasından çekindim. Onlar benden 1.5 metre civarı daha aşağıdalardı. Gemicimin nefessiz kaldığını görünce vurmak amacıyla değil tamamen uzaklaştırmak amacıyla ayağımla ittirerek müdahalede bulundum. Sonrasında tahminen alkolün etkisi ve teknenin sallanttısıyla yere düştü. Gemicim onu kaldırdı. Bize ağır hakaretler, küfürler ve tehditler ediyordu. Sizi işinizden edeceğim siz kimsiniz, ben önemli bir insanım şeklinde...  İşimizden de etti evet."

"Bazı basın kuruluşları olayı tek taraflı gördü"

Kaptan Yuşa Tekay, bazı basın kuruluşlarının sosyal medyasından izinsiz olarak fotoğraflarını alıp yayınladığını ancak olayın tarafı olarak kendilerine soru sormayı düşünmediğini ifade etti.. Denizhaber'e kendini anlatma fırsatı verdiği için teşekkür eden Kaptan olayın yargıda olduğunu ve hakkını sonuna kadar savunacağını sözlerine ekledi.

Gemici Uğur U.

Olayın başından itibaren müşteri ile muhattap olan gemici ise ne olduğunu anlamadan sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını iddia etti. Gemici Uğur U. müşteri 'ben uygulama üzerinden bir taksi daha çağırdım, paramı sen vereceksin' şeklinde ifadelerle bana saldırdı. Parayı benim iade etmem mümkün değil. 153'e konuyla ilgili başvuruda bulunabilirsiniz, benim konuyla ilgili detaylı bilgim yok deyince çılgına döndü, tekneye binince kaptan mahalinin girişinde bana fiziksel şiddet ve hakrette bulundu eşi de bu sırada suratıma tükürüp hakaret ve tehdit ediyordu." dedi.

Editör: Nermin İstikbal