IMPA UZAKTAN PİLOTAJ ÇALIŞMASI ÜRETİCİLERDEN VE SİSTEM ENTEGRATÖRLERİNDEN TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ARIYOR

Japonya, Denizcilikte Metanolü Köprü Yakıt Olarak Görüyor Japonya, Denizcilikte Metanolü Köprü Yakıt Olarak Görüyor

Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği (IMPA) ve ortakları tarafından 2024 yazında başlatılan uzaktan kılavuzluk üzerine uluslararası çalışma, çalışmanın deneme aşamalarına katılımlarını sağlamak için üreticilere ve sistem entegratörlerine ulaşıyor.

Londra, 6 Kasım 2024: IMPA, ortakları, Kanada Ulusal Kılavuzluk Uzmanlık Merkezi (NCEMP) ve Kanada Sahil Güvenliği ile işbirliği yaparak, uzaktan pilotajın uygulanabilirliğini, hazırlığını ve güvenli navigasyon uygulamaları ve sistemleri üzerindeki etkilerini titizlikle araştırıyor.

7B811062 388E 41E2 77D9 89Aee5438Cb6

2024 yazında başlatılan uzaktan kılavuzluk çalışmasıyla ilgili uluslararası çalışma, pilotajın sosyo-teknik bir sistem olarak ve uzaktan kılavuzluğun hazırlığı, riskleri, etkileri, faydaları, fırsatları ve ön koşulları hakkında tarafsız, bilim temelli ve yetkili içgörüler sunmak için özel olarak tasarlanmıştır. Çalışmanın önemli bir kısmı, zorunlu kılavuzluk sularında uzaktan kılavuzluğu keşfetmek için güvenli, kapsamlı ancak ölçeklenebilir bir süreç sağlamak amacıyla önümüzdeki iki yıl içinde üç farklı şekilde gerçekleştirilecek denemeler yürütmektir.

İlk deneme serisi, çözümlerin teknik performanslarını ve zorunlu kılavuzluk sularında gemilerin navigasyonunu yönlendirmek için işlevsel gereklilikleri karşılayıp karşılayamayacaklarını değerlendirmek üzere karada denendiği simüle edilmiş bir ortamda gerçekleşecektir.

İkinci deneme serisi, zorunlu kılavuzluk gerekliliklerine tabi olmayan ancak kılavuzluk sularında faaliyet gösterecek bir Kanada Sahil Güvenlik gemisinde gerçekleştirilecektir. Bu denemelerin odak noktası, simüle edilmiş ortamda belirlenen teknik ve işlevsel performansı doğrulamaktır.

Üçüncü ve son deneme serisinin, zorunlu kılavuzluk sularında faaliyet gösteren ticari gemilerde, gerçek hayata yakın bir ortamda gerçekleşmesi bekleniyor. Bu, IMPA ve ortaklarının aradığı uzaktan kılavuzluğun hazırlığı, riskleri, etkileri, faydaları, fırsatları ve ön koşulları hakkında içgörüler üretecek aşamadır.

Ulusal Kılavuzluk Uzmanlık Merkezi İcra Direktörü Kaptan Alain Arseneault şunları söyledi: 'Üreticiler ve sistem entegratörleri, uzaktan kılavuzluğa yönelik çözümlerinin son kullanıcıların - kılavuz kaptanların - ihtiyaçlarını nasıl karşıladığını göstermeye davetlidir. Her teklifin eksiksiz, adil ve şeffaf bir değerlendirme almasını sağlamaya kararlıyız. Mümkün olabilecek şeylerin sınırlarını güvenli bir şekilde bulmamıza yardımcı olabilecek çözümler görmek istiyoruz.''

Bugün başlatılan Bilgi Talebi süreciyle ilgili ayrıntılar IMPA web sitesinde bulunabilir. İlgilenen üreticiler ve sistem entegratörleri, çalışmaya katılım tekliflerini sunmak için 31 Aralık 2024'e kadar süreye sahiptir.

Editör: Fulya Tekin