Okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor Okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (İTÜ MTAL) Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle aynı yerleşkede olduğu gerekçesiyle verilen kademeli olarak kapatılma kararı iptal oldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beşiktaş’ta bulunan ve 2019’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) protokolüyle kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılmasına karar verilmişti.

Karara okulun velileri tepki gösterirken konu ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Bir velinin CİMER’e yaptığı şikayet sonrası kararın iptal edildiği cevabı alındı.

CİMER’in cevabı şöyle: ”Sayın başvuru sahibi başvurunuz incelenmiştir. Genel Müdürlüğümüz 03.06.2024 tarihli ve 103588920 sayılı Makam Onayı ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kademeli olarak kapatılmasına ilişkin Makam Onayı iptal edilmiştir. Bilgilerinize sunar iyi günler dileriz.”

Editör: Nermin İstikbal