Küresel ölçekte bir Dünya markası olmayı hedefleyen İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hedeflerini birer birer gerçekleştirmeye devam ediyor.

 İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 2021 Erasmus+  çağrı döneminde 6 ülkenin ortaklığında hazırlanan “Electro Technicians For a Green World” isimli projesi Iceland National Agency tarafından hibe almaya değer görülerek onaylandı.

Avrupa birliği, tarafından fonlanacak projede İzlanda, İspanya, Macaristan, Hollanda ve Slovenya da proje ortakları arasında yer almakta.

Ana teması “akıllı şehirler” olan proje 2 yıl süreli olup 6 ülkeden toplam 120 öğrenci ve 30 öğretmenin katılımı şekilde planlandı. 2 yıl süresince proje toplantıları, ortak ülkeleri ziyaret şeklinde olacak . Elektrik-Elektronik atölyelerinde 5 mini proje takımı oluşturularak, her ülkeden 1 öğrenci takımlara eklenerek 6 ülkeden gelen öğrencilerle karma takımlar oluşturulacak.Takımlar kendilerine verilen Elektrik-Elektronik malzemelerle 5 gün içinde akıllı şehirler için ürünler geliştirerek projenin son günü sunumlarını yapacaktır. Aynı esnada ortak ülkelerden gelen öğretmenler de proje takımlarına rehberlik edecekler.

Öğrenci faaliyetleri devam ederken farklı bir salonda da 5 gün boyunca proje ortağı ülkelerin mesleki eğitim sistemleri hakkında seminerler düzenlenerek ülkeler arası karşılaştırmalar yapılacak ve 2 yılın sonunda karşılaştırmalı mesleki eğitim kitapçığı hazırlanarak dijital ortamda ücretsiz, bütün herkesin kullanımına sunulacağı belirtildi.

ARELL-AR Enhanced Life And Learning de onaylanarak bütçe almaya hak kazandı!

2021 Erasmus+  çağrı döneminde “Artırılmış Gerçeklik” temalı yine Avrupa Birliği’ne İTÜ MTAL tarafından yapılan diğer proje başvurumuz ARELL-AR Enhanced Life And Learning de onaylanarak bütçe almaya hak kazandı.

Avrupa birliği, tarafından fonlanacak projede Slovenya koordinatör ülke, İtalya, Türkiye, Makedonya ve Hollanda proje ortakları arasında yer almakta Ana teması “Artırılmış Gerçeklik” olan proje 2 yıl süreli olup 5 ülkeden toplam 60 öğrenci ve 30 öğretmenin katılımı şekilde planlanmıştır. 2 yıl süresince proje toplantıları, ortak ülkeleri ziyaret şeklinde olacak. Proje ziyaretlerinde her ülkeden 1 öğrenci takımlara eklenerek 5 ülkeden gelen öğrencilerle karma Artırılmış Gerçeklik takımları oluşturulacak. Proje süresince elde edilen ürünler proje web sitesinde ücretsiz olarak kullanıma sunulacak.

Projeler, Aralık ayında 2 İTÜ MTAL öğretmeninin Slovenya’ya Electro Technicians For a Green World” isimli projenin açılış toplantısı ile ve yine Aralık ayında 3 öğretmenin Slovenya’ya ARELL-AR Enhanced Life And Learning projesinin uygulama toplantısına katılımıyla başlayacaktır. Öğrencilerin proje hareketliliği Mayıs ayında İzlanda ve İtalya olarak planlandı.

İTÜ MTAL tarafından yapılan açıklamada; '' İTÜ MTAL olarak okulumuza ve ülkemize çok büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz projelerde öğrencilerimizin İngilizce konuşma ve sunum yeteneklerinin gelişimi, takım içinde çalışma kültürünü kazanma, farklı bir ülkeyi ziyaret etme, farklı bir toplumdan arkadaşlıklar edinme, hitabet, yönetim, sorumluluk, risk alma, uluslararası bir ortamda ülkesini temsil etme gibi bir çok konuda kazanımlar elde etmesi planlanmıştır.

Tübitak, E-Twinnig, Teknofest, Harezmi, Nasreddin Hoca, Öğreterek Öğreniyorum, Ahilik Takım çalışmalarının yanına Erasmus projelerini ekleyerek büyük bir başarıya imza atmanın mutluluğu içindeyiz. Açılışının ardından 3. yılında İTÜ MTAL ulusal ve uluslararası  projeler yapmaya devam edecektir.

Bu çalışmalarda İTÜ MTAL’ye katkılarını esirgemeyen  Milli Eğitim Bakanlığımızın bütün kademelerine, İstanbul Teknik Üniversitesine, sanayi odalarına, destek veren  firmalarımıza, medyaya, velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz'' denildi.