Letonyalı telekom şirketi LMT, gemiden gemiye, gemiden kıyıya ve gemiden drone'a bağlantılara sahip 5G deniz veri ağının ilk tam ölçekli demosunu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Demo, buzkıran operatörü ve denizcilik hizmetleri firması LVR Fleet ile birlikte geçen Perşembe günü Riga limanında gerçekleştirildi.

"Çok atlamalı" dağıtılmış ağ, bir LVR pilot teknesi olan Dore'u bir LVR buz kırıcı olan Varma'ya bağladı. Bu arada, uzaktan video beslemesi sağlamak için aynı ağa bağlanan insansız bir yüzey aracı, 5G alıcı-vericiyle bir hava drone'una iletiliyor. Lübeck, Kiel ve Hamburg'dan liman yöneticileri testleri gözlemlemek için hazır bulundu.

Alman Ticaret Fuarı'ndan İç Su Yolu Kargo Gemisi Uzaktan Kumanda Edildi Alman Ticaret Fuarı'ndan İç Su Yolu Kargo Gemisi Uzaktan Kumanda Edildi

LMT başkanı Juris Binde, "Denizcilik 5G ağlarının ve çözümlerinin konuşlandırılması, büyük miktarda verinin gemiden gemiye veya gemiden limana iletilmesinin gerektiği durumlarda hızlı veri iletimini sağlama potansiyeline sahiptir" dedi

Editör: Nermin İstikbal