İskoç feribot işletmecisi Caledonian Maritime Assets Limited (CalMac), sipariş ettiği dört yeni feribottan ilkinin inşasının gecikeceğini bildirdi.

Arkas, Çin'e iki adet 4.300 TEU'luk gemi sipariş etti Arkas, Çin'e iki adet 4.300 TEU'luk gemi sipariş etti

Bir Türk tersanesinde inşa edilecek feribotlardan ilkinin teslimatının geciktiğini bu nedenle zarara uğradığını iddia eden işletme, tersanenin, Kızıldeniz'deki rotaların değişmesi ve Ukrayna'daki savaşın,  küresel tedarik zincirlerinde yarattığı aksamalar nedeniyle zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

CMAL CEO'su Kevin Hobbs şunları söyledi: "Dış zorluklar, MV Isle of Islay'ın teslimat tarihini etkiledi ; bu da teslimat tarihini daha önce tavsiye edilen Ekim 2024 ortasından 2024 sonuna taşıyacak ve hâlâ sözleşmeye bağlı teslimat süresi içinde olacak." 

Cemre tersanesi , Islay rotasına hizmet edecek olan Isle of Islay ve MV Loch Indaal gemilerini inşa ediyor . Feribotlar yaklaşık 95 metre uzunluğunda olacak ve maksimum 450 yolcu ve 100 araba veya 14 ticari araç kapasitesine sahip olacak. Feribotların, güzergahtaki araç ve yük kapasitesini neredeyse yüzde 40 oranında artırmaları bekleniyor.

Editör: Nermin İstikbal