Sanmar bir yıl içinde Boluda Towage’a dördüncü römorkörü teslim etti Sanmar bir yıl içinde Boluda Towage’a dördüncü römorkörü teslim etti

Hindistan'ın kapasite bakımından en büyük tersanesi olan Pipavav Tersanesi, iflastan sonra faaliyetlerine yeniden başlayacak. 

Şu anda Swan Energy tarafından yönetilen tersane, eski Damen Tersanesi yöneticisi Carsten Schumacher'i yeni operasyon müdürü olarak görevlendirdi.

Kısa süre içinde Hindistan Sahil Güvenlik için bir onarım işi üzerinde çalışmaya başlayacak olan tersane, denizaşırı bir armatör için bir dizi dökme yük gemisi inşa sözleşmesi  görüşmelerinde bulunuyor.

1997 yılında kurulan Pipavav, 662 m x 65 m boyutlarıyla Hindistan'ın en büyük kuru havuzuna sahip.  Hintli holding şirketi Reliance Group, borçların yeniden yapılandırılmasının ardından 2016 yılında tersanenin kontrolünü ele geçirdi, ancak 2019 yılına gelindiğinde Pipavav (Reliance Naval and Engineering Ltd (RNaval) olarak yeniden adlandırıldı) kredileri için bir kez daha ödeme yapamadı. Bankacılar, tahmini 1,2 milyar dolarlık borcu geri almak için iflas işlemleri başlattı.

Pipavav'ın dönüşü, savunma müteahhitlerinin ticari gemi inşasına yönelmesi ve dünyanın en kalabalık ülkesinin hem doğu hem de batı kıyılarında yeni tersane kapasitesinin açılması gibi yakın zamanda yapılan diğer Hint tersanesi duyurularının ardından geldi.

Narendra Modi hükümeti, ülkenin önümüzdeki on yıl içinde ilk beş tersane ülkesi arasına girmeyi hedeflemesi nedeniyle bir tersane teşvik planı hazırlıyor.

Editör: Nermin İstikbal