MSC, Hengli Heavy ile 10 gemilik yeni inşa anlaşması imzaladı MSC, Hengli Heavy ile 10 gemilik yeni inşa anlaşması imzaladı

Gemi dünyasının geri kalanının büyük çoğunluğu sub-megamax yeni gemileri tercih ederken, Çin konteyner ticaretinde boyut sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Hamburg'da gerçekleşen SMM fuarından gelen en dikkat çekici duyurular arasında, Çin Devlet Gemi İnşa Şirketi'nin (CSSC) Şanghay Gemi Araştırma ve Tasarım Enstitüsü, şu anda denizde bulunan en büyük konteyner gemilerinden 3.000 TEU daha büyük kapasiteli, 27.500 TEU'luk LNG çift yakıtlı konteyner gemisi (resimde) için prensip onayı aldığı yer aldı.

Şu anda faaliyette olan en büyük konteyner gemisinin sorumluluğu, geçen yıl 24.346 TEU'luk bir dizi gemiyi teslim alan Mediterranean Shipping Co'ya (MSC) ait.

Konteyner gemilerinin jumbolaşması, bu yüzyılda gemi kapasitelerinin neredeyse dört katına çıkmasına neden oldu. Ancak, geçen yıl küresel taşıyıcılardan gelen siparişler, yalnızca günümüzün megamax'larının konuşlandırıldığı Asya-Avrupa rotasından ziyade, çeşitli ticaret yollarında çalışabilen daha esnek bir boyut olan 16.000 teu aralığındaki gemiler için olma eğilimindeydi.

Editör: Nermin İstikbal